• Print
close

Wat is een gevoelige huid?

Wat is een gevoelige huid?

Je huid krijgt op een dag veel prikkels te verwerken, niet alleen van binnen maar ook van buiten. Denk hierbij aan zonlicht of na het eten van (te veel) chocola. Als reactie op deze prikkels kan je huid rood uitslaan of je krijgt last van allergiebultjes of een extreem droge huid. In dit geval spreek je van een gevoelige huid. Verzorg daarom je huid goed door middel van de juiste producten en eet bewust.

Natuurlijke verzorgingsproducten

In ‘gewone’ cosmetica zitten veel stoffen waar een gevoelige huid verkeerd op kan reageren, zoals parabenen of siliconen. Ga daarom op zoek naar minerale make-up en natuurlijke verzorgingsproducten, zoals dag- en nachtcrème en olie. Deze vind je online, maar ook bijvoorbeeld bij de natuurdrogist. Deze producten bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Zo kan jij je huid voldoende blijven verzorgen, zonder dat je huid teveel prikkels moet verwerken. Gebruik je deze producten al een aantal jaren, maar reageert je huid hier niet meer voldoende op? Dan is de kans aanwezig dat je huid veroudert en toe is aan extra verzorging. Vraag in dat geval hulp van een specialist om te checken om jij nog de juiste producten gebruikt.

Water droogt uit

Douche altijd met lauw water en zet de kraan niet op de maximale hitte. Door heet water droogt je huid alleen maar verder uit, waardoor je last kunt krijgen van droge en jeukerige plekken. Stap daarom ook niet te vaak en te lang onder de douche. Smeer na het douchen je lichaam ook altijd in met een milde of natuurlijk olie of bodylotion voor voldoende voeding en een beschermende laag voor je huid.

Bescherm je handen

Wanneer je een gevoelig huid hebt, is het ook belangrijk om je handen voldoende te beschermen. Gebruik tijdens het schoonmaken rubberen handschoenen, zodat je huid niet beschadigt of geïrriteerd raakt. Zorg ook dat de huid op je handen elke dag voldoende bescherming krijgt door middel van een voedende handcrème.

Allergieën

Voedsel kan ook een grote invloed hebben op je huid. Krijg je na het drinken van een beker melk altijd uitslag of jeuk op je wangen? Dan is de kans aanwezig dat je niet zo goed tegen zuivel kan. Ga in dat geval altijd naar je huisarts voor een allergietest. Ook medicatie en sigaretten kunnen sneller irritatie veroorzaken bij een gevoelige huid.

Buitenlucht

Daarnaast kan de buitenlucht ook van invloed zijn bij een gevoelige huid. Wanneer je bijvoorbeeld een aantal uur op een terras zit, kan de zon je huid uitdrogen. Ook sigarettenrook kan je huid irriteren. Smeer je huid dan ook elke dag royaal in met een verzorgende en hydraterende dagcrème om je huid te beschermen tegen deze prikkels van buitenaf. En mocht je toch op het terras zitten voor een kopje koffie, bestel dan gelijk een glas water. Dit helpt om je lichaam van binnenuit te hydrateren, waardoor je huid minder prikkels hoeft te verwerken.

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page