• Print
close

Bloed meten kan ook thuis

Het meten van bijvoorbeeld de bloeddruk of bloedsuiker werd vroeger altijd gedaan in het ziekenhuis of bij de huisarts. Daar moest je een afspraak voor maken en kon je op bezoek bij de (huis)arts om het te meten. Dit kostte veel tijd omdat je helemaal naar het ziekenhuis moest gaan, en was altijd lastig in te plannen met werk of school omdat veel mensen zo een afspraak moesten maken. Dit is natuurlijk wel erg lang geleden, sinds een tijdje kun je dit makkelijk zelf doen.

 

Als diabeet bijvoorbeeld zijn bloedsuikermeters erg van belang en misschien wel onmisbaar te noemen. Gelukkig heeft elke diabeet wel een bloedsuikermeter in bezit. Met een bloedsuikermeter kun je de hoeveelheid bloedsuiker (ook wel glucose genoemd) in het lichaam meten. Er zijn momenteel talloze soorten en maten te koop die je zelf fijn vindt en in jouw behoefte voorzien. Er zijn bijvoorbeeld eenvoudige modellen om snel jouw bloedsuiker te meten. Daarnaast zijn er ook professionele meters met meetstrips, bloedlancetten en uitgebreide functies. De prijzen verschillen hier wel in. Het is handig om een eenvoudig model aan te schaffen voor onderweg, en een meer uitgebreid model voor thuis.

 

Bloeddrukmeters worden ook steeds vaker aangeschaft. Daar zijn verschillende redenen voor. De (huis)arts heeft bijvoorbeeld een aantal keer jouw bloeddruk gemeten en concludeerde dat de bloeddruk te hoog ligt. Het wordt dan aangeraden zelf af en toe de bloeddruk te meten. Het kan ook zijn dat je een verhoogd risico hebt op een hart- en vaatziekte, of dat je al een hart- of vaatziekte hebt. Net als voor het meten van bloedsuiker zijn er voor het meten van de bloeddruk verschillende meters verkrijgbaar. Zo heb je meters voor het meten van de pols of met een manchet op de bovenarm. Bloeddrukmeters zijn er ook in verschillende prijscategorie├źn, maar als het om je gezondheid gaat moet dit niet van belang zijn. Het ligt er vooral aan hoeveel gegevens je wilt krijgen als je de bloeddruk meet.

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page